Ενδοξη ιστορια του Ποντιακου Ελληνισμου #MacedoniaCenter, #MadeinMycountryGR

MadeinMycountryGR EvrosCenter MadeinMycountry Macedoniacenter ThraceCenter MadeinGreece Evros Thrace Hellas
MadeinMycountryGR EvrosCenter MadeinMycountry Macedoniacenter ThraceCenter MadeinGreece Evros Thrace Hellas

You can see more in our “Galleries” section:

Galleries

Ο Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» #MacedoniaCenter
Ο Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» ιδρύθηκε το 1990, και έχει έδρα την Ορεστιάδα.
Στην περιοχή του Βορειου Έβρου δεν υπάρχει γηγενής ποντιακός πληθυσμός που εγκαταστάθηκε το 1922 στη Ελλάδα, Οι πόντιοι της περιοχής είναι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Τα μέλη και οι φιλοι του συλλόγου προσπαθούν να διατηρήσουν, μεταδώσουν και να προβάλουν τα ήθη, έθιμα και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, στην ευρύτερη περιοχή του Β. Έβρου.
Η Νέα Ορεστιάδα είναι η νεότερη και η βορειότερη πόλη της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1923 από Έλληνες πρόσφυγες που κατάγονταν από το προάστιο Καραγάτς ή Κάραγατς και την Αδριανούπολη ύστερα από τη συνθήκη της Λωζάνης.

Κυριότερες δράσεις του Συλλόγου :

Οκτώβριο του 2008 διοργάνωσε το 14ο συνέδριο Εθνικής Αυτογνωσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματίων και του Ιδρύματος Σουμελά, υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας .

Μάρτιο του 2016 Συμμετοχή σε συνέδριο που διοργάνωσε η Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών, για την διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στης Βρυξέλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου.

Νοέμβριο του 2016 Συμμετοχή στο 17ο Συνέδριο Εθνικής Αυτογνωσίας της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Φεβρουάριο του 2017 Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Ορεστιάδα.

Μάιο του 2018 Συμμετοχή σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR Καθηγητής Νότης Μαριάς με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος της Ποντιακής Νεολαίας.

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 ο δήμαρχος κ. Βασίλης Μαυρίδης και ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Κωνσταντίνος Ν Καλτσίδης, τοποθέτησαν στο κέντρο των θεμελίων του υπό ανέγερση μνημείου για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, χώμα, αγιασμό και αμάραντα από την Παναγία Σουμελά του Πόντου…!!! Το μνημείο είναι το μοναδικό μέχρι σήμερα, που φέρει στα θεμέλια του, αυτά τα τρία στοιχεία από την αλησμόνητη πατρίδα, επίσης είναι το μοναδικό που απέχει σε ευθεία 5,5 χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

21 Δεκεμβρίου 2019 αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Ορεστιάδα.

Η “Φτιαγμενο στη χωρα μου” ΚοινΣΕπ (MadeinMycountryGR) προβαλλει την ιστορια, την παραδοση και τις τεχνες του Εβρου, της Ανατολικης Mακεδονιας και Θρακης και της Ελλαδας.
“Τοπικο,παραδοσιακο,φτιαγμενο στη χωρα μου”

#MadeinMycountryKoinsep,#MadeinMycountryGR,#MadeinMycountryCY,#MadeinGreece,#MadeinMycountryEU,#Evros,#Greece,#MadeinMycountrySponsorships,#Hellas,#Cyprus,#ItisMadeinMycountry,#MadeinMycountryCulture,#MadeinMycountryNET,#MadeinMycountryHistory,#EvrosCenter,#MacedoniaCenter,#ThraceCenter,#BalkansCenter,#Orestiada,#Thrace,#Pontos,#GreekPontos,#PontianGreeks